AnitaSaarinen Kritiikkiä ja hajatelmia politiikasta

Koirankakkakeskustelu

Piakkoin koittaa (toivottavasti) kevät, ja mikäs se silloin alkaakaan?
Nii-in, koirankakkakeskustelu.

Olen kyllä melkoisen monesti ajatellut, että he jotka jaksavat vuodesta toiseen kirjoittaa mielipidepalstoille koirankakan aiheuttamista "haitoista", heillä täytyy olla varsin tyhjä elämä.
Jos ei muita huolia ole kuin se dogshit, niin on kyllä asiat mallillaan!

Joo, onhan se toki ärsyttävää jos kengän pohjaan tarttuu kyseistä tuotosta, mutta ei se sen koiran vika ole jos ei taajama-alueella isäntä tai emäntä korjaa koiran jätöksiä talteen.
Jotkut ehdottelevat ratkaisuksi koiraveroa. No, mitäpä luulisitte tapahtuvan jos koiravero palautetaan jälleen maksettavaksi? Ihmiset eivät tee sitäkään vähää jätösten eteen, koska katsovat olevansa oikeutettuja siihen, etteivät siivoa koska maksavat veronsa.
Ja toisaalta koiraverosta luovuttiin, koska sen perimisestä aiheutui suuremmat kulut kuin mitä se tuotti.

Muutamat myös mainitsevat siitä, että koirankakka säilyy siellä tienposkessa maatumatta. Tiesittekö, että se maatuu muutamassa kuukaudessa? Toisin kuin ne hampurilaispaperit mitä sinne tienposkeen on niinikään heitelty.
Kaikki pökäleet eivät muuten välttämättä ole edes sitä koirankakkaa. Olen minä muutamien ihmistenkin nähnyt kykkivän tienposkessa... wink

 

Ei, en sano etteikö koirankakasta tulisi välittää lainkaan. Mutta kuten sanottu, koiran vikahan se ei ole että niitä tienposkeen jätetään. Koiraraivo on siis ainakin siitä asiasta aivan turhaa.

Laki sanoo, että taajama-alueella koiran kakat on kerättävä pois, samoin kuin koira pidettävä kiinni tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Valitettavasti kiinnipidosta tosiaan ilmaistaan myös tuo, että on "välittömästi kytkettävissä", ja tätä tietysti osa käyttää myös hyväkseen. Mutta, koira on koira, ja hyvin koulutettunakin sen vietti voi viedä ja se lähtee juoksemaan vaikkapa kissan perään. Kun se siinä tilanteessa jää auton alle, on turha syyttää autoilijaa mikäli sen koiran on pitänyt irti.
Tältä osalta lakia tulee mielestäni muuttaa selkeämmäksi, olkoon se tämän kirjoituksen poliittinen kannanotto. Ei sillä, järjestyslakia eläinten osalta ja samoin eläinsuojelulakia pitäisi muutoinkin viilata melkoisesti.

 

Tästä hajatelmastani huolimatta - tai juuri siitä johtuen - toivotankin kaikille hyvää kevättä ja antoisia keskusteluja, tosin ei mieluusti koirankakasta! smiley
 

t.kahden koiran omistaja joka huolehtii myös koiriensa jätöksistä ja kiinnipidosta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jos vaalitentit käsittelisivät pelkästään koirankakkaa, se olisi ilman muuta laadun kohottamista.

Mutta valitettavasti ehdokkaiden pitää vaalitenteissä keskittyä puhumaan pelkkää p@skaa tullakseen valituiksi.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kerran olen tallannut keskellä katua olevaan koirankakkaan niin, että paitakin otti kakkavahinkoa. #dogshithapens

Minä olen ulkoiluttanut koiraa viimeksi 90-luvulla. Siihen aikaan ainakaan meillä ei ollut tapana kerätä kakkoja pois. Koira ei kakkinut kaduille niin ei ollut tarvetta. En tiedä mikä ongelma se on jos siellä tienposkissa on vähän kakkaa. Miettikääpä 1800-luvun suurkaupunkeja ja sitä hevosenkakan määrää kun ihmiset liikkuivat vielä hevosilla. Pienestä ihmiset valittavat nykyisin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tienposkissa saakin olla kakkaa:

Koiran uloste on kerättävä pois hoidetuilta alueilta. Hoidettuja alueita ovat esimerkiksi alueet, joilla nurmikko on leikattu, joilla on istutuksia tai joilla tiet ovat päällystettyjä.

https://www.minilex.fi/a/j%C3%A4rjestyslaki-ja-koi...

Käyttäjän AnitaSaarinen kuva
Anita Saarinen

Juu, tienposkissa saa olla. Tuntuu vain että näissä keväisissä keskusteluissa sekin on paikka missä ei saisi sitä koirankakkaa löytyä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä en ymmärrä ihmisiä jotka astuu koirankakkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset