AnitaSaarinen Kritiikkiä ja hajatelmia politiikasta

Mitä unohtuu?

SoTe, ilmastonmuutos, maahanmuutto, hoitajamitoitukset...

Siinä muutamia vaalien keskusteluaiheita. Mutta mitä unohtuu?

Nii-in, IHMINEN.
Ihminen itsessään unohtuu keskusteluista ja huolenaiheista kokonaan. Ihmisen toimeentulo, ihmisen jaksaminen, ihmisen kohtelu mm. byrokratian rattaissa.

Toki jokainen keskustelunaihe liittyy sinänsä ihmiseenkin, mutta koko aikana ei ole puhuttu suoraan ihmisestä henkilönä ja siitä, miten erilaiset päätökset eri asioissa vaikuttavat ihmiseen.
Jokainen toki myös reagoi erilailla, mutta samantyyppinen reagointi on varmasti aina samaan "kategoriaan" kuuluvilla ihmisillä - kuten vähävaraiset, keskituloiset ja sitten nämä hyvätuloiset, jotka valitettavasti useimmiten meidän kaikkien suomalaisten asioista päättävät. Valitettavasti siitä syystä, että silloin kun on itse hyvätuloinen tuskin osaa miettiä sitä, millaista on taistella joka päivä sen leipäpalansa eteen. Joillakin ei edes sitä leipäpalaa ole joka päivälle.

 

Mitäpä jos edettäisi edes joskus se ihminen edellä?

Näissä vaaleissa voit siihenkin vaikuttaa ja äänestää sellaista ehdokasta, jonka vaalibudjetti ei päätä huimaa - sellaista, joka tietää mitä on venyttää penniä joka ikinen päivä.
Näitä vaalibudjettejahan pääsee tarkastelemaan paitsi vaalirahoituksensa ilmoittaneista (vaalirahoitusvalvonta.fi) myös siten, että sellainen jolla ei ole ulkomainoksia joka toisessa valotolpassa ja/tai televisiossa ja lehdissä, hänellä tuskin on myöskään iso vaalibudjetti. Tällainen ehdokas osaa asettua sen pienituloisenkin asemaan ja tehdä päätöksiä sen mukaisesti.

Jos et ole jo ennakkoon käynyt äänestämässä, huomenna on sen aika. Käytä ääntäsi viisaasti!

#nro125Häme

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset