AnitaSaarinen Kritiikkiä ja hajatelmia politiikasta

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 2

PUNAISEN NAISEN PETOKSET

 

Tällä kertaa ollaan 2000 -luvulla.

 

Välttämättä ei voi sanoa, että tämänkertainen paljastus olisi mitään uutta politiikassa, mutta tuodaan se silti esiin.

 

Tämä punainen nainen toimii kuntapoliitikkona, onpa jopa yrittänyt eduskuntaankin – siinä onnistumatta. Thank God.
Miksi sanoa noin? No, otetaanpa muutama askel taaksepäin ja mietitään niitä tekoja mitä hän on kuntapuolella saanut aikaan. Niinno – eipä niissä paljoa miettimistä ole, niitä tekoja kun ei ole! Ei ainakaan omia sellaisia, muilta varastettuja kylläkin.

Tämä rouva kun on sellainen, että kun joku saa idean ja alkaa sitä toteuttaa, hän omii sen itselleen. Sähköpostitkin, joissa alkuperäinen lähettäjä ja vastaanottaja ovat aivan muita tahoja, ovat yhtäkkiä muka hänen aikaansaamiaan! Ja sitten vielä pitäisi päästä eduskuntaan! Tekemään mitä? No, onhan se tietysti totta että samaa tapahtuu myös eduskunnassa.

Se iso mutta on kuitenkin taas siinä poliitikossa itsessään. Hän kun mainostaa itseään rehellisenä, avoimena, kekseliäänä ja ties mitä. Kuitenkaan kukaan ei ole nähnyt ainuttakaan omaa ideaa tämän tahon päästä lähteneen, jopa kirjoitukset on kopioitu jostakin muualta! Rehellistä? No, ehkä se punaisten vaikuttajien mielestä sitten on sellaista.

Selkäänpuukottaminen, se on kylläkin sitä mitä tämä nainen osaa tehdä, ja osaapa tuo olla myös kieli ruskeana kun tarvis vaatii. Takkihan pyörii päällä kuin tuuliviiri konsanaan, ihan siitä syystä että täytyy – tottakai – tanssia itseään Jumalan pitävän miespoliitikon pillin mukaan. Äänestäjät, joille on lupailtu lähestulkoon kuu taivaalta, unohdetaan siinä kyydissä kokonaan (totta, tämäkin aivan tuttua menoa nykypolitiikassa).
Tokihan tämäkin rouva miettii sellaisia asioita, mitkä ovat omalle itselle sopivia, ne pitää saada taottua läpi vaikka väkisin. Siitä huolimatta, että jokin hanke voi viedä rahat koko yhteisöä palvelevasta jutusta. Mitäpä sillä on väliä, silloin kun halutaan se oma paras...

Ja lain kirjaimen mukaan toimiminen? Se ei kovin tuttua tälle(kään) poliitikolle ole, ei edes arkielämässä. Milloin on rikottu ikkunoita juovuspäissään, milloin oltu harrastuksissa ilman vaadittuja turvavarusteita - puhumattakaan niistä jokseenkin arveluttavista koukeroista joita hän on lyhyen poliittisen uransa aikana ehtinyt toteuttaa. Edes kokouksen johtaminen ei tunnu olevan hyppysissä, pykälätkin lyödään lukkoon ennen kuin kokousväki ehtii ottaa asiaan kantaa.

 

Nämä voivat kuulostaa varsin vähäpätöisiltä asioilta, mutta miettikääpä miten tällaiset seikat vaikuttavat, kun näitä tehdään pienessä kunnassa, ja kun näitä tekee useampikin kuin yksi. Ja mitä meille kansalaisille onkaan tiedossa – varsinkin jos nämä pääsevät sinne ”isoon taloon” päättäjiksi!

 

 

Tämäkin kirjoitus on kertomus tosielämästä, ja henkilö voinee olla jopa tunnistettavissa. Menemme silti edelleen ilman nimien mainitsemista, vaikka todisteitakin asioihin löytyy, jopa kirjallisena.
Yritetään kuitenkin olla tuomatta liikaa esille henkilöitä, ennemminkin yritän herätellä kaikkia lukijoita huomaamaan kenties samankaltaisia tapahtumia omissa piireissään. Ja ainahan voi kysäistä allekirjoittaneelta ketä kirjoittaessa on ajateltu.

 

Lisää poliittisia paljastuksia jälleen jonkin ajan kuluttua. wink

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset