AnitaSaarinen Kritiikkiä ja hajatelmia politiikasta

Parhaat poliittiset paljastukset, osa 3

VI(H)REÄÄ VAIKUTTAMISTA?

 

Otetaanpa katsaus 2000 -luvun alkupuoleen.

 

Poliitikko, josta oikein kukaan ei vielä ole mitään kuullut, on tekemässä kauppoja. Tarjous, jonka hän tekee on vain noin puolet kauppatavaran arvosta, ja nyt puhutaan kymmenistä/sadoista tuhansista. Myyjät silti alustavasti ovat kauppoja tekemässä.

Sitten tulee ongelmia. Myyjät eivät saakaan omia suunnitelmiaan siihen vaiheeseen kuin oli tarkoitus, ja kaupat jäävät tekemättä, joten myös tämä alustavasti suunniteltu kauppa jää tekemättä. Mitäpä tekee tämä poliitikko? Alkaa pommittaa ei-niin-kohteliailla sähköposteilla, jopa uhkaillen myyjäosapuolta. No, tilanne päättyy kuitenkin siihen, ettei myyjä ole peloteltavissa ja tämän vi(h)reän polliitikon tavoittelemansa ”saalis” jää saamatta.

 

Mitäpä sitten tapahtuukaan jatkossa.
Tämä vi(h)reä polliitikko päätyy lopulta samaan kuntaan kuin myyjäkin on päätynyt. Ja yrittää olla mielinkielin. On se joillakin helppoa tuo lipominen…

No, koska osapuolet ovat poliittiselta kannaltaan lähestulkoon kokonaan päinvastaiset, jossain vaiheessa tietysti tulee ongelmiakin. Ei ehkä muuten, mutta tämä vi(h)reä poliitikko päästää suustaan yhtä ja tekee toista.

Avoimuus, mistä on vaalimainoksissakin toitotettu, jää unohduksiin kun kohotaan päättäjän paikalle – vihdoin viimein! Ja se kieli lipoo edelleen ja sitä kautta hankkii lisääkin ”valtapaikkoja” itselleen. Missä välissä kaiken sitten ehtii hoitaa? Niinpä! Välillä kun tämän vi(h)reän poliitikon täytyy käväistä vieraammissa petipaikoissakin...

 

Jossakin välissä on käännytty takaisin siihen, että MIKÄÄN ei ole tämän vi(h)reän polliitikon syytä, hän hoitaa pestinsä aivan fantastisen hyvin, onhan hän ”tehnyt elämänsä aikana sitä ja tätä”. Ja kaikki, mitä nk. sinisemmän tahon suusta tulee, pitää tietysti paikkansa.
Lupaukset kansalle unohdetaan jälleen.

Hyvä asia on kuitenkin se, että koska vuosia on kulunut jo muutamia, ovat tämän vi(h)reän poliitikon kanssaeläjät – niin puolueesta kuin muutoinkin – huomanneet missä mennään, ja haluavat päästä tästä kokonaan eroon. Katsotaan siis eteenpäin milloin se köysi katkeaa.

 

On ollut tarkastellessa hyvin mielenkiintoista nähdä, miten erilaisia ovatkaan nämä poliitikot – tai sellaisiksi itseään kutsuvat – ihmisille edessäpäin ja mitä puhuvat takana. Ja miten paljon eroaa yksityiselämä siitä silotellusta, ”kaikki huomioivasta” poliitikon minästä.
Tulee samalla myös ihmeteltyä, että miten tyhminä jotkut päättäjät kansalaisia pitävät? Kuvitellaan kaiketi, ettei kukaan osaa päätellä mitään asioita yhdistelemällä. Ja useimmiten nämä päätelmät tulevat todennetuiksi, milloin mitäkin kautta.

 

Lahjonta, kiristys ja uhkailu – siinäkö ovat vi(h)reän polliitikon toimintatavat?

 

 

Jatkoa seuraa tähänkin kertomukseen tosielämästä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset